Založ si blog

Opozičná rada

Opozícia sa zjednocuje!!!

Kiežby.

Kým zjednotenie pravicovej opozície do tieňovej vlády by bol vítaný jav, nie som si istý, že novovzniknutá Opozičná rada dokáže naplniť sen pravicového voliča. Čaká nás Ľudová platforma 2.0?

Tak za prvé Opozičná rada zatiaľ nedeklarovala presnejšie formáty ale nevyzerá to na britský systém tieňovej vlády, ktorú momentálne využívajú Labouristi Jeremyho Corbyn a. Čo však je jasné je, že táto opozícia je selektívna.

Už 4. schôdza Národnej rady Slovenskej republiky naznačila že SaS a OĽaNO majú na opozičných partnerov vymedzené názory, keď 50 opozičných návrhov predložili práve SaSkári a Igor Matovič a opakovane apelovali na „demokratickú opozíciu“. Nehranie sa s Kollárom a Kotlebom, ak to je opozičná taktika na boj proti proti-systémovým a extrémistickým stranám, sa nemusí vydariť. Aj keď sú ku Kollárovi prieskumy menej naklonené ako pred voľbami, Kotlebovi namerali jednoznačný nárast – pamätajme však ako sa vyfarbili 5. marca.

Pamätajme však ako sa vyfarbili aj Most so Sieťou, keď cez ‚tajné‘ dohody a rokovania vstúpili do koalície so Smerom. Samozrejme najviac na to (právom!) poukazovali strany, ktoré dnes zakladajú Opozičnú radu, ktorá zdá sa s podobným prístupom plánuje ignorovať zvyšok opozície. Na fauly sa tak skóre, žiaľ, pomaly vyrovnáva a úprimne sa treba obávať, či TEN, na ktorého nik nedá dopustiť, len nenarastie cez takéto opozičné čachre-machre, práve na úkor opozície, ktorej doteraz predložené návrhy zákonov zatiaľ majú zmysel. Koniec koncov v parlamente ho máme aj kvôli politckým machináciám.

Rozlúčim sa tak po Daňovsky: „Kým dýcham, dúfam“ v to, že jedného dňa (aspoň po voľbách) bude pravá časť spektra normálne spolupracovať.

Kapitulácia KDH

22.01.2019

Na začiatok sa musím priznať, že keď sa v júni 2016 stal Alojz Hlina predsedom KDH pred verejne málo známou p. Porubcovou, bol som rád. Bol som rád, lebo kresťanská demokracia má v slovenskom parlamente stále svoje miesto. Hlina tam mohol KDH vrátiť. Bol to nový vietor do plachiet hnutia, ktoré zaspalo. Dnes sa vôbec nedivím, keby sa nejednému členovi, sympatizantovi, či [...]

O Rybníčkovi s rezervou

23.04.2016

V marci sme mali voľby, po ktorých neexistoval reálny víťaz. V apríli sa už o slovo hlásil „víťaz“ volieb 20(20) – Richard Rybníček. Pravica, resp. reálna pravica, bude mať zdá sa väčšiu moc ako v minulom volebnom období. Stále je však roztrieštená a nedokáže Smeru postaviť reálnu opozíciu – aj keď Sulík s Matovičom sa k tomu približujú. [...]

Kolumbijská univerzita, Palestína, Izrael

Propalestínski študenti na Kolumbijskej univerzite budú pokračovať v proteste

27.04.2024 07:51

Študenti Kolumbijskej univerzity v New Yorku, ktorí začali celoamerickú vlnu propalestínskych univerzitných protestov, sa nedohodli s vedením školy.

vojna na Ukrajine, Charkov, záchranári, ruský útok, bombardovanie

New York Times: Charkov je nezlomný. Bombardované mesto napriek strachu žije

27.04.2024 07:30

Každodenné ruské útoky u obyvateľov Charkova stupňujú obavy, ale život v meste sa nezastavil, napísal denník The New York Times.

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30, aktualizované: 08:05

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 7420x
Priemerná čítanosť článkov: 2473x

Autor blogu

Kategórie